Midsommardessert- Krispig rabarberpaj
Självklart så måste det serveras efterrätt till midsommar! Vad gör man med krispig rabarber? Knäckigaste rabarerpajen någonsin såklart! Syrlig rabarber under ett knäckigt havrekrisp smakar himmelskt gott. Den här pajen är riktigt snabblagad, servera den gärna med vaniljsås och kall lemonad från Naturfrisk.
Knäckig rabarberpaj
6 portioner
500 g rabarber
200 g jordgubb eller 2 tsk jordgubbspulver
150 g smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl ljus agave sirap
0,5 dl grädde, t ex mandel , havre- eller sojagrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl rårörsocker eller björksocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rabarberna och jorfgubb och sprid ut i en gratängform. Smält ihop smör, sirap och grädde i en kastrull. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, björksocker, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål. Vispa ihop smörblandningen med de torra ingredienserna. När du har en väl blandad smet brer du ut den över rabarberna. Ställ in i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Dekorera med hallon eller servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsås.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!