Rödbetssoppa

Ingredienser


6 st rödbetor, stora
1 st gul lök, liten
smör, att steka i
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefära pulver
1-2 tsk rödbetspulver
6 dl vatten
3 msk grönsaksbuljong
salt
1 st citron, liten ekologisk, saft och skal
gräddfil, till servering
peppar

Tillagning

1. Skala och tärna rödbetorna och finhacka löken.

  • 2. Fräs i rejält med smör. Låt den pressade vitlöken, lägg till ingefära och röddbetspulvret och fräsa med lite innan du slår på vatten och grönsaksbuljong och låt puttra under lock tills rödbetorna är mjuka, 15 minuter.
  • 3. Mixa soppan slät. Tillsätt citronskal- och saft efter smak och gör ett uppkok. Servera med gräddfil och gott bröd.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *