Spaghetti med linsbolognese

En klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika bolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull.

 Ingredienser

Bolognese

  1. 1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    2 morötter
    ca 200 g rotselleri
    (250g köttfäls eller soyafäls kan uteslutas)
    2 msk olivolja
    1/2 dl tomatpuré
    1 tsk torkad timjan
    1 tsk torkad rosmarin
    2 lagerblad
    2 förp krossade tomater (ca 390 g)
    1 1/2 dl torra röda linser
    2 lantbuljongtärningar
    2 msk soja
    5 dl vatten
    salt och svartpeppar
    1 kruka basilika

Pasta
6 port spaghetti (gärna fullkorn)

Gör så här

Bolognese:
1.Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt.

2.Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater , linser, lantbuljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar

3.Strimla basilikan och rör ner innan servering.

Pasta:
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *