Spaghetti med linsbolognese
En klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika bolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull.
Ingredienser
Bolognese
- 1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 200 g rotselleri
(250g köttfäls eller soyafäls kan uteslutas)
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
2 förp krossade tomater (ca 390 g)
1 1/2 dl torra röda linser
2 lantbuljongtärningar
2 msk soja
5 dl vatten
salt och svartpeppar
1 kruka basilika
Pasta
6 port spaghetti (gärna fullkorn)
Gör så här
Bolognese:
1.Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt.
2.Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater , linser, lantbuljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar
3.Strimla basilikan och rör ner innan servering.
Pasta:
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!