Vegetarisk lasagne

 

Ingredienser

5cm purjolök och en mindre gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl riven morot
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 fp krossade tomater
2 dl förkokta linser
3 dl grönsaksbuljong
1 stor burk keso
persilja
salt och peppar
1 fp färsk lasagne pasta
3 dl riven ost

 

Gör så här

Skölj och skär purjolöken i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i lite olivilja i en större kastrull eller gryta. När löken är halvklar lägg till moroterna. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt fräsa en liten stund.
Blanda i krossade tomater, linser, grönsaksbuljong. Detta får nu koka ihop en liten stund. Ha i keso,, finhackad persilja, salt och peppar. Varva pasta och kesoröran i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pastan är helt klar och osten smält och fått fin färg.

En grön sallad är så gott att ha till!

Lite nyttigare, lite annorlunda meg lika gott som den klassiska lasagnen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *