Vegetarisk lasagne
Ingredienser
5cm purjolök och en mindre gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl riven morot
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 fp krossade tomater
2 dl förkokta linser
3 dl grönsaksbuljong
1 stor burk keso
persilja
salt och peppar
1 fp färsk lasagne pasta
3 dl riven ost
Gör så här
Skölj och skär purjolöken i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i lite olivilja i en större kastrull eller gryta. När löken är halvklar lägg till moroterna. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt fräsa en liten stund.
Blanda i krossade tomater, linser, grönsaksbuljong. Detta får nu koka ihop en liten stund. Ha i keso,, finhackad persilja, salt och peppar. Varva pasta och kesoröran i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pastan är helt klar och osten smält och fått fin färg.
En grön sallad är så gott att ha till!
Lite nyttigare, lite annorlunda meg lika gott som den klassiska lasagnen.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!